Bahan-bahan:
8-10 keping roti
500ml Susu fresh
2 biji telur
2 1/2 sudu tepung jagung
1 sudu vanila essence
2 sudu besar butter/margerin
4 1/2 sudu besar gula halus/kastor
kurma/kismis/ apa2 bahan kering
Cara-cara:
1. Racik2 kan roti dan letakkan dlm loyang
racik2 kan roti |
2. Rendam roti dlm susu fresh dan biarkan selama 1/2 jam
tuang susu jgn smpai penuh,agak2 saja |
rendam selama 1/2 jam |
3. Dlm mangkuk yg lain,masukkan butter,gula,telur,tepung jagung, dan vanila essence,kacau hingga sebati
masukkan bahan2 dlm 1 manggkuk |
kacau hingga sebati,x ada ketul2 |
4. Sediakan bahan kering - potong kecil2 dan taburkan atas roti yg direndam
potong kecil kurma/kismis |
taburkan atas roti yg direndam |
jadi macam ni |
5. Tuangkan bahan2 yg di gaulkan td ke dlm loyang,pastikan kacau dlu campuran sebelum tuang utk rasa konsisten
kacau dulu campuran,kmudian tuang ats roti |
sebarkan campuran ke seluruh roti |
6. Bakar di dlm oven selama 30-35 minit. Suhu- 180'C
bakar |
7. Dan akhirnya...SIAP! *TING
TADAA!! inilah hasilnya |
SELAMAT MENCUBA!
No comments:
Post a Comment